LOW SODIUM MEALS (LSML)
Salt
er meget vigtigt da det hjælper med at opretholde vædskemængden og vædsketrykket
i kroppen. Men hos folk med nyre eller lever sygdomme, er denne ballance imellem
salt-indtag og udskillelse i stykker. Som resultat af dette, kan folk med disse
sygdomme have en meget høj saltkoncentration i deres blod, hvilket gør dem
meget vædskefyldte. Dette kan være farligt for helbreddet. Hvis de følger en
lav salt/sodium kur vil dette hjælpe med at kontrollere saltballancen.
Salt
i diæten kan komme fra tilsat salt efter tilberedelsen, salt tilsat under
tilberedelsen, eller naturligt forekommende salt.
Da
low salt måltider har en tendens til at være "kedelige", opfordres
til at benytte urter og krydderier til at forbedre smagen af måltidet.
Ikke tilladte råvarer |
Tilladte råvarer |
Salt + hvidløgssalt | Kød + fjerkræ |
3. krydderi | Frisk fisk |
Bagepulver | Fløde |
Saltet fisk | Usaltet smør |
Saltet kød | Fløde ost |
Pølser | Frisk frugt + grøntsager |
Kød konserves | Mælk |
Dressing | Brød uden salt |
Ost | Kartoffelmel |
Pickles | Stege olie |
Kartoffelpulver | Ris |
Konserves sauce + bouillon terninger | Yoghurt |
Købe brød | Krydderurter + krydderier |
Grøntsager konserves | Pasta |
Fiske konserves | Majs |
Eddike | |
Sukker + syltede ting |