LOW SODIUM MEALS (LSML)

Salt er meget vigtigt da det hjælper med at opretholde vædskemængden og vædsketrykket i kroppen. Men hos folk med nyre eller lever sygdomme, er denne ballance imellem salt-indtag og udskillelse i stykker. Som resultat af dette, kan folk med disse sygdomme have en meget høj saltkoncentration i deres blod, hvilket gør dem meget vædskefyldte. Dette kan være farligt for helbreddet. Hvis de følger en lav salt/sodium kur vil dette hjælpe med at kontrollere saltballancen.

Salt i diæten kan komme fra tilsat salt efter tilberedelsen, salt tilsat under tilberedelsen, eller naturligt forekommende salt.

Da low salt måltider har en tendens til at være "kedelige", opfordres til at benytte urter og krydderier til at forbedre smagen af måltidet.

 

Ikke tilladte råvarer

Tilladte råvarer

Salt + hvidløgssalt Kød + fjerkræ
3. krydderi Frisk fisk
Bagepulver Fløde
Saltet fisk Usaltet smør
Saltet kød Fløde ost
Pølser Frisk frugt + grøntsager
Kød konserves Mælk
Dressing Brød uden salt
Ost Kartoffelmel
Pickles Stege olie
Kartoffelpulver Ris
Konserves sauce + bouillon terninger Yoghurt
Købe brød Krydderurter + krydderier
Grøntsager konserves Pasta
Fiske konserves Majs
Eddike
Sukker + syltede ting