LOW SALT (LSML)
Salt
er meget vigtigt da det hjælper med at opretholde væskemængden og væsketrykket
i kroppen. Men hos folk med nyre eller lever sygdomme, er denne ballance imellem
salt-indtag og udskillelse i stykker. Som resultat af dette, kan folk med disse
sygdomme have en meget høj saltkoncentration i deres blod, hvilket gør dem
meget væskefyldte. Dette kan være farligt for helbredet. Hvis de følger en
lav salt/sodium kur vil dette hjælpe med at kontrollere saltbalancen.
Salt
i diæten kan komme fra tilsat salt efter tilberedelsen, salt tilsat under
tilberedelsen, eller naturligt forekommende salt.
Da
low salt måltider har en tendens til at være "kedelige", opfordres
til at benytte urter og krydderier til at forbedre smagen af måltidet. Ikke tilladte råvarer Tilladte råvarer
Salt + hvidløgssalt
Kød + fjerkræ
3. krydderi
Frisk fisk
Bagepulver
Fløde
Saltet fisk
Usaltet smør
Saltet kød
Fløde ost
Pølser
Frisk frugt + grøntsager
Kød konserves
Mælk
Dressing
Brød uden salt
Ost
Kartoffelmel
Pickles
Stege olie
Kartoffelpulver
Ris
Konserves sauce + bouillon terninger
Yoghurt
Købe brød
Krydderurter + krydderier
Grøntsager konserves
Pasta
Fiske konserves
Majs
Eddike
Sukker + syltede ting