LOW PURINE (URIC ACID) MEALS (PRML)
Lavt proteinindhold er en af adskillige kemikalier i kroppen som kaldes puriner. De laves ud
fra protein i føden. Folk som har en tendens til at danne urin syre nyresten
eller som har gigt kan blive bedt om at undgå mad med højt indhold af purin.
Medicinsk behandling for disse tilstande er meget effektive, og de fleste folk
behøver ikke at følge en streng diæt.
Fødevarer
som har højt indhold af puriner er følgende.: lever, nyrer, brisler, sardiner,
ansjoser, kød ekstrakter, fiskerogn.
Det
er meget vigtigt at folk med en tendens til at danne nyresten skal drikke
rigeligt med ikke alkoholisk vædske, 4 liter pr. dag.
Ikke tilladte råvarer |
Tilladte råvarer |
Ansjoser | Mejeriprodukter |
Krabber | Yoghurt |
Fiskerogn | Fløde |
Sild + fisk med skæl | Æg |
Makrel | Pasta |
Sardiner | Sago |
Rejer | Frisk frugt + grøntsager |
Fede fisk | Mager fisk uden skæl |
Lever | Fjerkræ |
Hjerter | Sukker + konserveringsmidler |
Nyre | Mad olier |
Brisler | |
Dåse saucer + bouillon terninger |