LOW PURINE (URIC ACID) MEALS (PRML)

Lavt proteinindhold er en af adskillige kemikalier i kroppen som kaldes puriner. De laves ud fra protein i føden. Folk som har en tendens til at danne urin syre nyresten eller som har gigt kan blive bedt om at undgå mad med højt indhold af purin. Medicinsk behandling for disse tilstande er meget effektive, og de fleste folk behøver ikke at følge en streng diæt.

Fødevarer som har højt indhold af puriner er følgende.: lever, nyrer, brisler, sardiner, ansjoser, kød ekstrakter, fiskerogn.

Det er meget vigtigt at folk med en tendens til at danne nyresten skal drikke rigeligt med ikke alkoholisk vædske, 4 liter pr. dag.

 

Ikke tilladte råvarer

Tilladte råvarer

Ansjoser Mejeriprodukter
Krabber Yoghurt
Fiskerogn Fløde
Sild + fisk med skæl Æg
Makrel Pasta
Sardiner Sago
Rejer Frisk frugt + grøntsager
Fede fisk Mager fisk uden skæl
Lever Fjerkræ
Hjerter Sukker + konserveringsmidler
Nyre Mad olier
Brisler
Dåse saucer + bouillon terninger