LOW PROTEINE MEALS (LPML)

En diæt med lavt proteinindhold bestilles ofte af folk med nyre og lever sygdomme. Mængden af protein som hver person kan tåle, afhænger af hvor syge de er. Tilmed kan de også være nødt til at begrænse deres indtag af salt/natrium kalium eller fosfor. Dette begrænser yderligere deres valgmuligheder imellem mad indeholdende protein.

De fleste patienter på en lav protein kur vil få tilladt en vis mængde fødevarer med højt proteinindhold pr. dag. F. eks.: kød, fisk, æg, mælkeprodukter, bælgfrugter, kartofler, brød. Det er vigtigt at hver portion af disse fødevarer bliver vejet, og spredes ud over hele dagen.

 

Ikke tilladte råvarer

Tilladte råvarer

Kød + fjerkræ Frisk frugt + grøntsager
Fisk Sukker
Æg Syltetøj
Brød Smør
Kartofler Margarine
Ris Mad olie
Pasta Piskefløde
Bælgfrugter Krydderier + krydderurter
Mælk Vineddike
Ost Sennep
Yoghurt Peber