LOW PROTEINE MEALS (LPML)
En
diæt med lavt proteinindhold bestilles ofte af folk med nyre og lever sygdomme.
Mængden af protein som hver person kan tåle, afhænger af hvor syge de er.
Tilmed kan de også være nødt til at begrænse deres indtag af salt/natrium
kalium eller fosfor. Dette begrænser yderligere deres valgmuligheder imellem
mad indeholdende protein.
De
fleste patienter på en lav protein kur vil få tilladt en vis mængde fødevarer
med højt proteinindhold pr. dag. F. eks.: kød, fisk, æg, mælkeprodukter, bælgfrugter,
kartofler, brød. Det er vigtigt at hver portion af disse fødevarer bliver
vejet, og spredes ud over hele dagen.
Ikke tilladte råvarer |
Tilladte råvarer |
Kød + fjerkræ | Frisk frugt + grøntsager |
Fisk | Sukker |
Æg | Syltetøj |
Brød | Smør |
Kartofler | Margarine |
Ris | Mad olie |
Pasta | Piskefløde |
Bælgfrugter | Krydderier + krydderurter |
Mælk | Vineddike |
Ost | Sennep |
Yoghurt | Peber |