LOW CALORIE MEALS (LCML)
Folk
bliver overvægtige hvis deres energi (calorie)-indtag er større end den
energi-mængde de brænder af. Det aktuelle energibehov varierer imellem folk.
Diæten må indeholde tilstrækkeligt med næring, f. eks vitaminer og mineraler,
til at opretholde helbredet.
En
diæt med lav kalorie indhold skal ikke indeholde overflødig protein (kød,
fisk, æg, ost), og det skal have lavt indhold af fedt og sukker. Mad med højt
indhold af stivelse og fibre, f. eks fuldkornsbrød, kartofler, ris, pasta burde
indgå i hvert måltid, da det hjælper med at forhindre sult. Frugt og grøntsager
har et meget lavt kalorieindhold.
Ikke tilladte råvarer |
Tilladte råvarer |
Stegt + fed mad | Mager fisk |
Sukker + syltede ting | Fjerkræ |
Paté | Æg |
Fede mejeri produkter | Margarine med lavt fedtindhold |
Fedt kød | Magert kød |
Kager + kiks | Frisk frugt + grøntsager |
Desserter + buddinger | Skummemælk |
Alkohol | Ris |
Søde drikke | Mager ost |
Frugt i sirup (dåse) | Bagte + kogte kartofler |
Mayonnaise + dressinger | Fuldkornsbrød |
Pasta |