LOW CALORIE MEALS (LCML)

Folk bliver overvægtige hvis deres energi (calorie)-indtag er større end den energi-mængde de brænder af. Det aktuelle energibehov varierer imellem folk. Diæten må indeholde tilstrækkeligt med næring, f. eks vitaminer og mineraler, til at opretholde helbredet.

En diæt med lav kalorie indhold skal ikke indeholde overflødig protein (kød, fisk, æg, ost), og det skal have lavt indhold af fedt og sukker. Mad med højt indhold af stivelse og fibre, f. eks fuldkornsbrød, kartofler, ris, pasta burde indgå i hvert måltid, da det hjælper med at forhindre sult. Frugt og grøntsager har et meget lavt kalorieindhold.

 

Ikke tilladte råvarer

Tilladte råvarer

Stegt + fed mad Mager fisk
Sukker + syltede ting Fjerkræ
Paté Æg
Fede mejeri produkter Margarine med lavt fedtindhold
Fedt kød Magert kød
Kager + kiks Frisk frugt + grøntsager
Desserter + buddinger Skummemælk
Alkohol Ris
Søde drikke Mager ost
Frugt i sirup (dåse) Bagte + kogte kartofler
Mayonnaise + dressinger Fuldkornsbrød
Pasta