INDIAN VEGETARIAN (AVML)
At
være vegetar er en livsstil hvor man ikke ønsker at mennesker skader dyr.
Derfor afstår vegetarer fra at spise kød fra slagtede dyr, fisk og skaldyr.
Det
betyder også at undgå biprodukter fra slagteri-industrien, så som: spæk, tælle,
gelatine, kød bouillon og sauce. Anden mad som skal undgås er ansjoser (ofte inkluderet
i Worschester Sauce), sky, rogn, kochenille(et farvestof), glycerin,
junket(en slags tykmælk), og valle(ofte includeret i margarine). Margarine og
madolie skal være ren planteolie. Bouillon og sauce skal være lavet rent
vegetabilsk og/eller fra gæreekstrakt. De fleste vegetarer foretrækker at spise
ost lavet uden dyre-løbe. Valle er ikke accepteret af mange vegetarer fordi det
ofte er et bi-produkt fra oste-processen, hvor dyre-løbe bliver brugt.
Asian/Indian
vegetarer spiser æg og mælkeprodukter og produkter fra alle
planter (korn, grøntsager, frugt, salat, bælgfrugter, nødder, frø, tørret
frugt, gærekstrat, soya sauce, tofu men IKKE kød, fjerkræ, fisk eller
skaldyr eller produkter indeholdende dette.
Følgende
produkter skal checkes grundigt da de kan indeholde animalsk fedt: Brød, kiks,
kager m.v. Margarine kan indeholde valle og animalske eller fiske olier.
Supper,
også vegetariske, kan indeholde kyllinge-bouillon.
Ikke tilladte råvarer |
Tilladte råvarer |
Alle former for kød |
Friske grøntsager |
Fisk | Brød, gryn, mel (stivelse) |
Skaldyr | Plantemargarine |
Nødder | |
Bælgfrugter | |
Frisk frugt | |
Pasta | |
Ris | |
Kartofler | |
Sukker + konserves | |
Mejeri produkter | |
Krydderier + krydderurter |