GLUTEN FREE MEALS (GFML)

Coeliac sygdom(en tarmsygdom) er en tilstand hvor tarmens inderside bliver beskadiget af gluten, et stof som findes i: hvede, byg, rug og muligvis i havre. Den beskadigede tarm tillader ikke maden at blive ordentligt absorberet.

Med mindre folk med coeliac sygdomme følger en meget streng glutenfri diæt, bliver de meget syge. De skal følge diæten hele livet.

Alle produkter som indeholder hvede, rug, byg og havre skal undgås, F.eks.: brød, kager, kiks og tærter. Megen almindelig mad indeholder mel som fortykkelsesmiddel, og skal derfor ikke spises, med mindre det helt klart er fri for gluten.

Det er muligt at købe glutenfrit brød og kager. Man må gerne spise mælk og mælkeprodukter, æg, kød, fisk, grøntsager, frugt, ris og majs.

 

Ikke tilladte råvarer

Tilladte råvarer

Hvede - Hvedemel Kød - fjerkræ
Byg - rug - havre Frisk fisk
Sauce - dressing Ris
Brød - kiks Soya
Kager Frisk frugt - grøntsager
Supper Majs
Pølser Salt + peber
Pasta Urter + krydderier
Dåse sauce - suppe terninger Sago
Kartoffelmel
Ost
Æg
Mejeriprodukter
Sukker + syltetøj