ASIAN VEGETARIAN (AVML)

At være vegetar er en livsstil hvor man ikke ønsker at mennesker skader dyr. Derfor afstår vegetarer fra at spise kød fra slagtede dyr, fisk og skaldyr.

Det betyder også at undgå biprodukter fra slagteri-industrien, så som: spæk, tælle, gelatine, kød bouillon og sauce. Anden mad som skal undgås er ansjoser (ofte inkluderet i Worschester Sauce), sky, rogn, kochenille(et farvestof), glycerin, junket(en slags tykmælk), og valle (ofte inkluderet i margarine). Margarine og madolie skal være ren planteolie. Buillin og sauce skal være lavet rent vegetabilsk og/eller fra gærekstrakt. De fleste vegetarer foretrækker at spise ost lavet uden dyre-løbe. Valle er ikke accepteret af mange vegetarer fordi det ofte er et biprodukt fra oste-processen, hvor dyre-løbe bliver brugt.  

Asian/Indian vegetarer spiser æg og mælkeprodukter og produkter fra alle planter (korn, grøntsager, frugt, salat, bælgfrugter, nødder, frø, tørret frugt, gær-ekstrat, soya sauce, tofu men IKKE kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr eller produkter indeholdende dette.

Følgende produkter skal checkes grundigt da de kan indeholde animalsk fedt: Brød, kiks, kager m.v. Margarine kan indeholde valle og animalske eller fiske olier.

Supper, også vegetariske, kan indeholde kyllinge-bouillon.

 

Ikke tilladte råvarer

Tilladte råvarer

Alle former for kød

Friske grøntsager

Fisk Brød, gryn, mel (stivelse)
Skaldyr Plantemargarine
Nødder
Bælgfrugter
Frisk frugt
Pasta
Ris
Kartofler
Sukker + konserves
Mejeri produkter

Krydderier + krydderurter